Yrkeshögskolan Jönköping

Om Yrkeshögskolan Jönköping

Ansökan: 15 april 2018 är sista ansökningsdag. Sedan kan du oftast göra en sen anmälan och hamnar då i kö efter när ansökan gjorts. Ansökan öppnar ca 15 mars 2018.

När du gjort ansökanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster så får du bekräftelsemail med instruktioner. Sista dag för behörighetskomplettering är 21 juni.

Vecka 28 skickas antagningsbesked ut (de som sökt sent får dem efter hand).

Måndag 27 augusti 2018 startar utbildningarna.

Är du osäker på om du är behörig? Gör ansökan och skicka in dina meriter. Det går sedan att få kompetenskartläggning vid behov.

 

Att studera på Yrkeshögskolan Jönköping

Vi huserar i Hus 1 på Bäckadalsgymnasiet där vi har en egen avdelning med klassrum, pentry, robotsalar, arbetsrum med mera.

Studierna bygger mycket på eget ansvar, ni har föreläsningar och handledning men även tid för eget arbete. Alla våra utbildningar har LIA (praktik) som görs ute på företag, där omsätter ni teori till praktik. Det går bra att göra LIA på det företag man arbetar på men det skall vara tid dedikerad för just Lärande i arbete (möjlighet att testa, göra fel, göra om och så vidare).

Att studera som vuxen kan vara en stor omställning, speciellt om det kombineras med arbete. Vår erfarenhet är att det tar ett tag att komma in i men de studerande klarar det mycket väl om de lägger tid och engagemang. Extra stöd finns för de som säger till om det, gäller alla - inte bara de med utrett särskilt behov av stöd. Vi fokuserar på individens egen förmåga att ta ansvar och klara av uppgifter - struktur och stöd hjälper vi gärna till med.

Skolan har en strikt policy om ömsesidig respekt för varandra. Det skall vara tillåtande och roligt att studera här (och så klart lite jobbigt för det krävs en arbetsinsats när nya kunskaper tillkommer).

 

Vill du veta mer eller besöka oss? Hör av dig.

 

Hitta hit

Kontakt

Anders Rickman
Utbildningsledare
Yrkeshögskolan Jönköping
076-815 38 00
anders.rickman@jonkoping.se

 


Cathrine Dånsjö
Utbildningskoordinator
Yrkeshögskolan Jönköping
070-263 15 17
cathrine.dansjo@jonkoping.se

PRODUKTBLAD